Contact

Clare Luymes
Kartrekker Praktijkbrug

Praktijkbrug voor gemeenten

Gemeenten zien graag een meedenkende, vindbare, praktijkgerichte awpg Lumens die naadloos aansluit bij de actualiteit. De praktijkbrug dient als een tweerichtingsverbinding, waarbij kennis wordt gedeeld tussen gemeenten, kennisinstellingen, GGD, inwoners, zorg- en welzijnsorganisaties.

Werkbijeenkomsten en Symposia

In 2024 organiseert awpg Lumens een symposium over het actuele thema mentale gezondheid {link naar nieuwsbericht}. Daarnaast organiseren awpg Lumens en gemeenten jaarlijks regionale werkbijeenkomsten over bijvoorbeeld een onderwerp uit het Gezond en Actief Leven Akkoord, zoals een van de vijf ketenaanpakken. Deelnemers zijn gemeenteambtenaren uit verschillende beleidsdomeinen, GGD, inwoners, onderzoekers, zorgverzekeraar, zorg- en welzijnsorganisaties. De werkbijeenkomsten worden afgesloten met afspraken voor lokale en regionale vervolgstappen.

Opbrengsten van de Praktijkbrug

De praktijkbrug maakt de awpg Lumens beter vindbaar en zichtbaar voor gemeenten, inwoners, zorg- en welzijnsorganisaties. De awpg kan dankzij een beter begrip van de lokale en regionale situatie goed meedenken met mogelijke oplossingen. De korte lijnen met helpen bij het aanvragen van subsidies voor onderzoek om de publieke gezondheid te verbeteren. Gemeenten profiteren van wetenschappelijke kennis en van de ondersteuning bij de implementatie van deze kennis. De praktijkbrug vormt zo een cruciale schakel voor een integrale aanpak van volksgezondheidskwesties!

“Als onderzoek, beleid en praktijk samenkomen dan ontstaan er kansen.”

Interesse?

Werk je bij een gemeente in de regio Haaglanden of Hollands Midden? Heb je belangstelling om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Clare Luymes cluymes@ggdhm.nl.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon