Terug naar overzicht

11 maart 2024

Jaaronderzoeker Louise de Vos Klootwijk stelt zich voor

Begin januari 2024 is Louise de Vos Klootwijk gestart als jaaronderzoeker Infectieziektebestrijding bij GGD Haaglanden. Louise is een van de 9 jaaronderzoekers die dit jaar gestart zijn binnen het programma Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische paraatheid (VIP). Jaaronderzoekers doen gedurende één jaar parttime onderzoek naar een thema dat relevant is voor de praktijk van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid. Dit geeft hen de kans om kennis te maken met het doen van wetenschappelijk onderzoek, zich academisch te ontplooien en een bijdrage te leveren aan het genereren van nieuwe wetenschappelijke inzichten in praktijk-gebaseerde problemen uit de infectieziektebestrijding. In dit nieuwsbericht stelt Louise zich verder aan u voor.

Aangenaam

Mijn naam is Louise de Vos Klootwijk. Ik heb een biomedische achtergrond en ben daarna opgeleid tot gezondheidswetenschapper, gespecialiseerd in international public health. Mijn eerste kennismaking met de GGD was tijdens mijn eerste stage die ik uitvoerde op de afdeling onderzoek in Amsterdam. Dit viel goed in de smaak en sinds april 2023 ben ik werkzaam bij de GGD Haaglanden, afdeling Infectieziektebestrijding. Hier hou ik mij bezig met epidemiologische vraagstukken, onderzoek en sinds kort ook het Rijksvaccinatieprogramma.

Jaaronderzoek

Toen ik voor het eerst hoorde over het jaaronderzoek, werd ik meteen enthousiast. Als jaaronderzoeker heb je de mogelijkheid om op korte termijn met een specifiek en afgebakend onderzoeksplan aan de slag te gaan. Je kunt solliciteren op een onderwerp of er zelf een aandragen, bijvoorbeeld wanneer je dieper in een praktijkprobleem wilt duiken. Dit laatste is in mijn geval gebeurd. Ook al ben ik niet werkzaam bij het Centrum Seksuele Gezondheid, vind ik deze thema’s persoonlijk erg interessant. Zo kwam het mij ter ore dat we meer gevallen van gonorroe zagen in een onverwachte doelgroep. Na wat gesprekken met de artsen heb ik hiervoor een onderzoeksvoorstel geschreven.

De werkomgeving van de AWPG herbergt een breed scala aan ervaren professionals met uitgebreide netwerken binnen het infectieziekte werkgebied. Dit is een ideale setting voor het ontwikkelen van onderzoek vaardigheden en opdoen van ervaring.

“Niets is zo zeker als onzekerheid”

Dit blijkt ook zeker waar te zijn binnen het onderzoek. Inmiddels ben ik al 2 maanden bezig als jaaronderzoeker en in die periode al een aantal keer van focus en richting veranderd. De exacte vraag laat nog op zich wachten, maar het is wel duidelijk dat we beschikken over een schat aan data waarmee we epidemiologische inzichten kunnen verkrijgen. Deze data is afkomstig van zowel de GGD als Zinnige InfectieZorg (ZIZ), een uniek concept dat in de zomer van 2022 in onze regio van start is gegaan.

Het is in ieders belang dat we in het onderzoek op zoek gaan naar samenwerking en synergie.

Verder kennismaken

Buiten de werkuren ben ik veel met vrienden, doe ik allerlei sporten en maak je mij blij in de bergen om te wandelen of skiën. Naast vragen over het onderzoek, kan je bij mij terecht voor reistips, lekkere recepten en een leuk gesprek. Wie weet tot dan!

Meer lezen over jaaronderzoekers en CAPÍ

Nieuwsbericht: Vacatures jaaronderzoekers en promovendi (PhD)
Nieuwsbericht: Consortium AWPG-en Infectieziekten – CAPI – gaat van start

 

 

© 2025 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon